Politika privatnosti

Sneg, (“Kompanija” ili “Sneg”, “Mi”, “Naše” ) je posvećen zaštiti podataka o ličnosti svih individua (“Vi” ) koje posete Naš vebsajt na www.sneg.app (“Vebsajt”) ili koriste Našu aplikaciju (“Aplikacija”) ili se registruju (“Klijent/i”, “Registrovani članovi”) kako bi koristili Naš servis za zakazivanje časova bilo putem Našeg Vebsajta ili Naše Aplikacije. Ova Politika Privatnosti reguliše Naše procedure vezane za privatnost podataka prilikom korišćenja Našeg Vebsajta i/lii Naše Aplikacije. Ova Politika Privatnosti reguliše procedure za prikupljanje, obradu i korišćenje ličnih podataka kada Vi posetite i koristite Naš Vebsajt i/ili Našu Aplikaciju i opisuje Vaša prava i načine kako možete da koristite, pristupite i izmenite Vaše lične podatke. Korišćenjem našeg Vebsajta i Aplikacije, izjavljujete i saglasni ste sa našim procedurama prikupljanja, skladištenja i obrade Vaših ličnih podataka. Ukoliko se ne slažete sa Našim procedurama obrade podataka, opisanim u ovoj Politici Privatnosti, ne treba da koristite naš Vebsajt i Našu Aplikaciju.

Ova Politika Privatnosti je važna tako da Vas molimo da je pročitate pažljivo.

POSETIOCI I REGISTROVANI ČLANOVI NAŠEG VEBSAJTA / KORISNICI APLIKACIJE

(Ukoliko ste Instruktor, molimo vas da pročitate odeljak za Instruktore)

Mi pružamo uslugu online zakazivanja časova sportova na snegu za SKI škole i Instruktore.

Naš Vebsajt i Aplikacija omogućavaju bilo kome da zakaže časove sportova na snegu u Ski Školi ili sa odabranim Instruktorom. Svi podaci koje ostave posetioci Vebsajta ili korisnici Aplikacije se čuvaju na serverima Naših provajdera. Ovi podaci se koriste kako bi Ski škole i Instruktori mogli da kontaktiraju posetioce i registrovane korisnike za potvrdu njihove rezervacije.

U daljem tekstu možete naći više informacije o naših procedurama za sakupljanje i obradu podataka.

PODACI KOJE VI DAJETE

Podatke dajete/ostavljate popunjavanjem formi na Vebsajtu i Aplikaciji. Ove podatke dajete/ostavljate dobrovoljno prilikom: popunjavanja forme za registraciju na Vebsajtu ili Aplikaciji, zakazivanja časova sportova na snegu, pretrage Ski škola ili Instruktora, prijavljivanja problema u korišćenju Vebsajta ili Aplikacije ili ako nas kontaktirate iz bilo kog razloga. Ovi podaci mogu biti Vaše ime, pol, starost, e-mail adresa i broj telefona kao i bilo koji drugi podatak koji ostavite Ski školi ili Instruktoru u vezi sa vašim časovima sportova na snegu (uključujući i podatke vezane za vaše zdravstveno stanje).

PODACI KOJE MI SAKUPLJAMO

(podaci koje mi automatski sakupljamo prilikom svake Vaše posete Vebsajtu ili Vašeg korišćenja Aplikacije)

Tehničke podatke, uključujući internet protokol adresu (IP) koju koristi vaš računar da pristupi internetu, Vaše podatke za prijavu na Vebsajt ili Aplikaciju, tip pretraživača, verziju pretraživača, zemlju i jezik pretraživača, vremensku zonu, tipove i verzije ekstenzija za pretraživač, operativni sistem i platformu vašeg računara.

Podatke o Vašoj poseti, uključujući sve URL-ove (sa kog URL-a ste došli, koje URL-ove ste kliknuli na Vebsajtu ili Aplikaciji kao i URL na koji ste otišli sa Vebsajta ili Aplikacije uključujući datum i vreme), odziv stranice, dužinu posete određenim stranicama, podatke o interakciji na stranicama (pregledanje i klikovi), kao načine na koje ste otišli sa stranice.

Podatke o uređaju: Svaki put kada koristite Aplikaciju mi ćemo sakupiti podatke o vašem uređaju. Ovo su podaci o tipu mobilnog uređaja koji koristite i oni uključuju jedinstveni identifikator uređaja (npr. IMEI broj, broj mobilnog telefona, MAC adresa ili 'push' ID), operativni sistem uređaja i podatke o mobilnoj mreži koju koristi uređaj.

LIČNI PODACI

Lični podaci su svi podaci, koje nam dobrovoljno dajete, a koji mogu da Vas lično identifikuju uključujući Vaše ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona kao i svi ostali podaci o Vama lično. Lični podaci mogu biti i javno dostupni podaci o vama na internetu kao sto su podaci o vama na Facebook-u, Linkedin-u, Twitter-u i Google-u.

Ličnim podacima se smatraju i svi 'Navigacioni' podaci o vašoj poseti putem kojih može direktno ili indirektno da se utvrdi Vaš identitet. 'Navigacioni' podaci se odnose na podatke o Vašem računaru i podatke vezane za vašu posetu Vebsajtu ili korišćenje Naše Aplikacije i mogu biti Vaša IP adresa, geografska lokacija, tip pretraživača, dužina posete i stranice koje ste posećivali.

KORIŠĆENJE LIČNIH PODATAKA

Mi koristimo podatke koje sakupljamo isključivo u skladu sa ovom Politiom Privatnosti. Svi posetioci i registrovani korisnici ostavljaju svoje podatke dobrovoljno i saglasni su sa ovom Politkom Privatnosti. Podatke koje sakupimo o Vama koristimo na sledeći način:

  • Da bismo pružili uslugu online zakazivnja časova sportova na snegu koju Vi tražite;

  • Da bismo Vas obavestili o promenama usluge zakazivanja časova koje se tiču Vas;

  • Da bismo osigurali da se sadržaj na Našem Vebsajtu i Aplikaciji pravilno prikazuje na Vašem računaru ili uređaju;

  • Da bismo unapredili Naš servis zakazivanja časova sportova na snegu;

  • Da bismo izmerili i razumeli učinak našeg marketinga prema Vama i drugima i da bismo vam pružili relevantan reklamni sadržaj;

  • Da bi Ski škole i Instruktori mogli da vas kontaktiraju i pruže vam sugestije i predloge koje bi mogle da vas interesuju u vezi Vaših časova sportova na snegu putem e-mail-a, telefona, SMS-a, “push” notifikacija (obaveštenja) ili putem Vebsajta ili Aplikacije;

  • Da Vas podsetimo na vaše zakazane časove;

  • Za administrativne i interne svrhe uključujući rešavanje problema, analizu podataka, sigurnost podataka, testiranje, razvoj kao i za statističke i potrebe anketiranja.

Vaše podatke možemo koristiti i u marketinške svrhe. Npr., možemo da iskoristimo podatke koje nam ostavite da vam pošaljemo informacije vezane za Sneg i Naše usluge kao i informacije o promeni pravnih ugovora.

OTKRIVANJE VAŠIH LIČNIH PODATAKA

Vaše lične podatke ćemo deliti sa Ski školama i Instruktorima kako bi oni mogli da vam pruže uslugu održavanja Vaših zakazanih časova na najefikasniji i najkvalitetniji način.

Vaše podatke ćemo deliti sa servisima za pretragu i analitiku koji nam pomažu da unapredimo i optimizujemo naš Vebsajt i Aplikaciju.

Vaše lične podatke možemo podeliti sa naših ugovornim pružaocima usluga kako bi oni mogli da vam pruže usluge u Naše ime. Vaše lične podatke možemo podeliti i sa drugim kompanijama u cilju saradnje sa njima, uključujući i podružnice naše Kompanije.

Vaše lične podatke možemo otkriti trećim licima u sledećim slučajevima:

  • Ako smo u zakonskoj obavezi da otkrijemo i delimo Vaše lične podatke

  • Da omogućimo izvršavanje Naših 'Uslova i Korišćenja' i drugih ugovora ili

  • Da zaštitimo prava, imovinu ili sigurnost Kompanije, Ski škola, Instruktora i drugih lica

  • Državnim organima i regulatornim telima u vezi sa njihovim istragama

ZADRŽAVANJE VAŠIH LIČNIH PODATAKA

Lične podatke, koje nam Vi ostavite, zadržavamo samo onoliko koliko je potrebno u cilju kontinuiranog poslovanja (npr. dokle god je potrebno kako bimo ispunili naše zakonske obaveze, razrešili pritužbe i sproveli naše poslovne ugovore). Kada prestane da postoji poslovna i zakonska potreba za obradom Vaših Ličnih podataka, obrisaćemo vaše Lične podatke na zakonom propisan način ili, ukoliko brisanje nije moguće, izolovati u smislu dalje obrade dok brisanje podataka ne bude moguće. Vaše Lične podatke možemo obrisati sa servera u bilo kom trenutku ukoliko to Vi zatražite. Imate mogućnost da se ispišete iz naše marketing komunkacije klikom na “Otkaži” dugme koje se nalazi na dnu naših e-email-ova ili slanjem e-mail poruke na support@sneg.app.

SIGURNOST VAŠIH LIČNIH PODATAKA

Mi koristimo niz bezbednosnih tehnologija, mera i procedura kako bismo zaštitili Vaše Lične podatke od neovlašćenog pristupa, korišćenja i otkrivanja. Mi primenjujemo stroge fizičke, tehničke i organizacione mere kako bi na bezbedan način zaštitili Vaše Lične Podatke u svakom trenutku.

Vaše lične podatke, prikupljene preko Našeg Vebsajta ili Aplikacije, necemo otkrivati niti prodavati trećim licima osim u slučajevima opisanim u ovoj Politici Privatnosti.

KAKO DA PRISTUPITE I KONTROLIŠETE VAŠE LIČNE PODATKE

Vaša prava vezana za bezbednost podataka o ličnosti:

  • U svakom trenutku možete da zatražite pristup, izmenu, dopunu i brisanje Vaših ličnih podataka

  • Ukoliko se ne slažete sa našim procedurama obrade Vaših ličnih podataka možete da zatražite da ne obrađujemo vaše lične podatke ili mogućnost da prenesete svoje lične podatke

  • Ukoliko smo sakupili i obradili Vaše lične podatke sa Vašim pristankom imate pravo da povučete svoj pristanak

  • Ukoliko imate primedbe na način na koji Mi sakupljamo i obrađujemo Vaše lične podatke imate pravo da se žalite nadležnim institucijama.

U svakom trenutku možete da izmenite vaš online profil i na taj način dopuniti, promeniti ili obrisati Vaše lične podatke. Takođe, imate pravo da zahtevate da se Vaši lični podaci ne obrađuju.

Vaš pristanak za sakupljanje i obradu Vaših podataka možete povući u bilo kom trenutku. Povlačenje Vašeg pristanka ne utiče na zakonitost prethodno obrađenih podataka, po osnovu vašeg pristanka i odnosi se samo na dalju obradu vaših ličnih podataka.

Bilo koju primedbu na Našu Politiku Privatnosti možete uputiti na support@sneg.app. Ukoliko Mi ne razjasnimo bilo koju vašu primedbu na ovu Politiku Privatnosti možete se obratitili nadležnim institucijama da ispitaju Vašu primedbu, a Mi ćemo vas obavestiti o toku istrage i ishodu u razumnom vremenskom periodu.

U slučaju povrede podataka o ličnosti, Mi ćemo bez odlaganja, a najkasnije u roku od 72 sata, obavestiti o tome Vas i nadležne institucije. Ukoliko nismo u mogućnosti da obavestimo Vas i nadležne institucije u roku od 72 sata u obavezi smo da obrazložimo šta je dovelo do neispunjenja ove obaveze. Svaki slučaj povrede podataka o ličnosti dokumentujemo na način da su zabeležene sve činjenice koje su dovele do povrede podataka o ličnosti, efekte koje je izazvao kao i korektivne akcije koje su preduzete.

Za sve primedbe u vezi obrade Vaših ličnih podataka možete kontaktirati i odgovorno lice za bezbednost podataka o ličnosti u našoj Kompaniji putem suppport@sneg.app.

IZMENA POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo da izmenimo sadržaj ove Politike Privatnosti u bilo kom trenutku. Sve izmene Politike Privatnosti će biti objavljene na ovoj strani i pružićemo obaveštenje o izmeni sadržaja Politike Privatnosti na Našem Vebsajtu pre nego što nova Politika Privatnosti stupi na snagu.

KONTAKT

Sva pitanja i sugestije vezane za Politiku Privatnosti možete uputiti na support@sneg.ap.

LINKOVI KA DRUGIM SAJTOVIMA

Naš Vebsajt može sadržati linkove drugih vebsajtova koji imaju svoje politike privatnosti za koje mi ne snosimo nikakvu odgovornost. Molimo Vas da pročitate politike privatnosti drugih sajtove pre nego što ostavite vaše lične podatke.

INSTRUKTORI NA NAŠOJ PLATFORMI

Pored svega gore navedenog za posetioce, registrovane članove Vebsajta i korisnike Aplikacije mi ćemo još koristiti, obrađivati i otkrivati podatke o ličnostu Instruktora u skladu sa Zakonom o Zaštiti podataka o ličnosti.

Podaci o ličnosti instruktora:

  • Slika/fotografija lica

  • ime

  • adresa i kotakt podaci

  • lokacija (korišćenjem GPS tehnologije)

  • detalji o obrazovanju, kvalifikacijama i iskustvu

  • kvalifikovanost da obavljate delatnost ski instruktora

  • poznavanje stranih jezika

  • povratne informacije klijenata kojima ste držali časove sportova na snegu

  • i bilo koji drugi lični podatak koji možemo sakupiti od Vas ili od trećih lica.

U obavezi ste da Nas obavestite o bilo kakvoj promeni vaših ličnih podataka.

Korišćenje i otkrivanje ličnih podataka Instruktora:

  • Kada odgovaramo na bilo koji upit Instruktora

  • Predstavljanje instruktora (korišćenjem fotografije) na našem Vebsajtu ili Aplikaciji svim zainteresovanim licima za korišćenje časova sportova na snegu

  • Prilikom ispunjavanja i sprovođenja bilo kog sporazuma između Instruktora i Nas

  • Za analizu i istraživanje

  • Prilikom pomoći da maksimalno iskoristite Našu uslugu online zakazivanja časova sportova na snegu

  • U slučaju pritužbi ili istraga

  • U slučaju ispunjavanja zakonskih zahteva

  • Obrada podataka u cilju našeg legalnog interesa

Pomagaćemo Instruktorima da maksimalno iskoriste prednosti servisa za online zakazivanje časova sportova na snegu.

Otkrivanje podataka samo u neophodnoj meri u cilju ispunjavanja gore navedenih slučajeva.

Pratićemo korišćenje Naše tehnoloije, sistema i podataka o ličnosti posetioca, registrovanih korisnika i korisnika Aplikacije od strane Instruktora u cilju čuvanja podataka, utvrđivanja činjenica, utvrđivanja usklađenosti sa regulatornim procedurama, prevencije, detekcije ili istrage: krivičnog dela, prekršaja, neovlašćenog korišćenja zaštićene tehnologije i/ili podataka o ličnosti klijenata, nepridržavanja i nesprovođenja bilo kog sparazuma između Nas i Instruktora.

Instruktori će se pridržavati Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, Naše Politike Privatnosti i ostalih Naših procedura koje ćemo im slati periodično.

U vezi sa bilo kojim ličnim podatkom klijenta Instruktori će:

  • koristiti lične podatke samo u svrhe uspešnog održavanje časova sportova na snegu i ni za kakve druge svrhe (uključujući, ali ne samo, u lične promotivne svrhe)

  • neće otkriti lične podatke ukoliko to Mi ne odobrimo

  • pridržavati se naših upustava u pogledu zaštite podataka o ličnosti

  • neće dozvoliti da se lični podaci iznesu izvan granica Evropske Ekonomske Unije

  • biti od pomoći ukoliko primimo zahtev vezan za zaštitu podataka o ličnosti

  • odmah nam proslediti bilo kakvu komunikaciju od klijenata, nadležnih institucija i drugih trećih lica koja se tiče zaštite podataka o ličnosti i neće odgovarati ili preduzimati bilo kakve akcije vezane za tu komunikaciju bez naše prethodne dozvole

  • na Naš zahtev nam pružiti podatke o ličnostu u prihvatljivom formatu.

Naša je obaveza da čuvamo, transportujemo i obrišemo podatke o ličnosti Klijenata na bezbedan način kao bismo sprečili neovlašćeno otkrivanje, pristup, gubitak ili oštećenje podataka o ličnosti.